Forum

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Koniec forum PCLab.pl

Forum PCLab.pl po 22 latach zostanie zamknięte... Ale jeśli ktoś ma ochotę na dalsze dyskusje na forum i nie zamierza się przesiadać na fejsa czy innego TikToka, to zapraszam 🙂

Filip454 has reacted to this post.
Filip454

Zacytuję z PClab.pl mój post.

"Nie no, jestem zdruzgotany...

Czekałem tylko co następne mnie czeka w życiu i długo nie musiałem czekać. Przecież to było jedyne sensowne miejsce do rozmowy o komputerach.

To ja teraz proszę serdecznie o jakiś backup forum.

Vulc - ja też się nie spodziewałem. Cios poniżej pasa.

Spodziewałem się, że walnie, ale nie że tak szybko.

Dziękuję Wam wszystkim z całego serca za cały ten czas. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że czasami forum to dla niektórych jedyna ostoja z dzieciństwa, jedyna ostoja w kryzysie wieku średniego i inne przykłady zastosowań można wymieniać.

Nie miałem do Pawła nic nigdy za jego decyzję, ale PCLab to jest po prostu legenda i nie mogę się z tym wszystkim pogodzić. Najpierw papierowe gazety o kompach zniknęły, a teraz nawet cyfrowe fora. To jest znak czasów, czasów dobrych, lecz w pewnych aspektach nie do końca.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ " - Filip454, 2024-10-30 18:04:52

https://forum.pclab.pl/topic/1379198-zamkni%C4%99cie-forum/?do=findComment&comment=17331441

Pozdrawiam Cię Paweł i dziękuję serdecznie za te wszystkie lata aktywności.

Wiedz tylko, że dzieło Twoje i naszej społeczności ukształtowało w dużej mierze moje życie.

Olbrzymia szkoda, że tyle wiedzy zniknie w czekuściach Internetu. Robię co mogę, lecz w pojedynkę ciężko jest wykonać kopię zapasową takiej encyklopedii.

Dla ciekawskich, powiem tylko, że stara gwardia przeniosła się na forum ITH.

Powodzenia w dalszej aktywności i tworzeniu nowego Internetu 👍

Filip

Paweł Pilarczyk has reacted to this post.
Paweł Pilarczyk

Filip, bardzo Ci dziękuję za ten post, to niezmiernie miłe. Gdy budowałem PCLab.pl, moim celem było stworzenie właśnie społeczności fanów komputerów i nowych technologii, stąd nawet dopisek "Digital Community", który przez wiele lat widniał pod logotypem PCLabu. Dziś mogę powiedzieć, że ten cel udało się osiągnąć.

Nie podejrzewałem, że tak się potoczą losy serwisu i jego forum. Dziś niestety nie mam już na to wpływu. Być może gdybym mógł cofnąć czas, to bym portalu nie sprzedał. Ale teraz oczywiście nie ma już co płakać nad rozlanym mlekiem.

Ważne jest to, że nie liczy się platforma i technologia, liczą się ludzie. Cieszę się, że społeczność labowiczów będzie się mogła nadal spotykać na forum ITH.

Ja tymczasem będę teraz rozwijał moje kolejne projekty, czyli ITbiznes i Fabryka Pasji, być może wokół nich też uda się zbudować "Digital Community"! 🙂

Filip454 has reacted to this post.
Filip454